Kost og sundhed
Jeg serverer ernæringsrigtig sund og varieret kost. Jeg har via mine uddannelser og egen livsstil megen viden om, hvor stor betydning det har for vores velvære og udvikling at vi spiser sundt og varieret.
Vigtigt er også at give sig god tid til at spise og sørge for en god stemning. Vi tænder gerne levende lys og snakker sammen under måltiderne. Jeg spiser sammen med børnene, fordi det er hyggeligt og det er vigtigt at børnene ser hvordan man spiser pænt. Jeg er også ligesom jer forældre, en vigtig rollemodel for børnene. Jeg er i min dagligdag meget opmærksom på, at børn observerer alt hvad vi gør og siger.
Morgenmad
Havregrød, havregryn, græsk yoghurt med müsli, hjemmebagte grovboller. Vand el. mælk efter børnenes ønsker.
Mellemmåltider
Årstidens frugt, abrikoser, svesker, rosiner (max. 3 små pakker om ugen pr. barn - anbefalet af Sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen), hjemmebagte grovboller, hjemmelavet frugtmos eller grød, hjemmelavet koldskål, ymer med drys.
Frokost
Rugbrød uden kerner til børnene under 1år. Rugbrød med kerner til børnene over 1 år. Pålæg: æg, makrel, torskerogn, leverpostej, kartofler, hamburgerryg, kødpølse, ost, rejer, rosiner (max. 3 små pakker om ugen pr. barn - anbefalet af Sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen), banan. Jeg tilbyder fiskepålæg hver dag. Til frokost får vi altid mange grøntsager til.
Mælk
Vi drikker mælk til frokost. Letmælk til børn mellem 1-3 år. Minimælk til børn som ikke har brug for en høj % del fedt, hvis det også er forældrenes ønske. Børn skal drikke 1/2 liter mælk om dagen, det har deres knogler brug for.
Børn som får specielkost eller mælkeerstatning medbringer det selv.
Jeg tager gerne imod gode idéer og inspiration.
Nul sukker politik
Roskilde og Egedal Kommune, som jeg er godkendt af, har nul sukker kostpolitik. Den overholder jeg. Ved særlige højtider f.eks fødselsdage spiser vi kun kage hvis forældre medbringer dette. Jeg respekterer selvfølgelig, hvis forældrene ikke ønsker at deres barn får kage ved fødselsdage.